Top

Archos houten stellingen

Kwaliteit voor een uiterst scherpe prijs

Archos stellingen
Archos is ooit ontstaan uit uitval van grondstoffen die voor het voormalig “Bruynzeel Monta systeem” werden gebruikt. Een noestje teveel in een plank of een stijl met een uitgevallen kwast; deze onderdelen werden gebruikt voor het Archos.

Tegenwoordig kopen we hout met een B-label als kwaliteits niveau. In de praktijk is het verschil nauwelijk zichtbaar, maar de kenner zal het absoluut zien.

Let op! Per 01-10-2023 is Archos nog beperkt leverbaar!!

Systeemuitleg
Evenals de systeem uitleg bij het Brumorek bestaat ook het Archos systeem uit zijstukken en legplanken. De legplanken zijn verkrijgbaar in massiefhout en in sandwich. Bij de sandwich uitvoering wordt een lattenframe gemonteerd met onder en boven een hardboard plaat die op dit frame is geplakt. Onder een sandwich legplank zijn geen hoeklijnen gemonteerd.

Een zijstuk heeft twee stijlen en afhankelijk van de hoogte, twee of drie dorpels (dwarsverbindingen). De stijl is voorzien van zaagsneden waar de ophangbeugels in worden geplaatst.

archos houten rekken

De ophangbeugels worden in de zaagsnede in het zijstuk geschoven, de hoeklijnen (metalen strips) die onder de legplank zijn gemonteerd vallen in de beugels. Hierdoor komt een verbinding tussen de legplanken en de zijstukken tot stand. Voor een extra stevige verbinding is het eventueel mogelijk om de hoeklijnen aan het zijstuk vast te schroeven, zoals u kunt zien zitten hiervoor gaten in de hoeklijnen. In de meeste gevallen is vastschroeven echter niet noodzakelijk, schroeven worden niet extra meegeleverd.

Beugels zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele beugel (zie tekening) en in verzinkte uitvoering. De hoeklijnen zijn uitsluiten verkrijgbaar in een verzinkte uitvoering. Bij gebruik van Sandwich legplanken worden zogenaamde Montex beugels gebruikt.

brumorek-stellingen-systeemuitleg

Voor de stabiliteit van uw meubel maakt u gebruik van een achterwand of een kruisschoor. Eventueel kunt u het meubel met muurbeugels aan de wand vastzetten.

Overtuig uzelf; vraag vrijblijvend offerte aan!

Bekijk ook onze overige producten voor inrichting

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.